Här kommer ett enkelt recept på en god pastarätt där du väljer grönsaker i säsong eller helt enkelt det du råkar ha hemma. Jag valde morot och polkabeta som är i säsong (rotfrukter visserligen, inte grönsaker… men funkar lika bra!) samt champinjoner och spenat som såldes billigare med kort datum och således räddades från att kastas.

Grundreceptet kommer från Lönneberga och finns i sin helhet att hitta här. Men i korthet så börjar man att steka lök och grönsaker, kokar pasta al dente , som man blandar i stekpannan med 2 dl av pastavattnet och adderar grädde och kycklingfond. Man steker kycklinginnerfilé (tunna innerfiléer från Lönneberga hade vi fått hem) separat, saltar och pepprar och lägger upp på ett fat tillsammans med pastan. Jag la kycklingen bara över halva pastan så vegetarianer också kunde ta av den (med fetaost till pastan) och så la jag också spenat och polkabeta över pastan utan att tillaga det. (Rödbeta/polkabeta skulle såklart funkat kanon att riva med och steka, men för barnens skull ville jag inte färga såsen röd.)

Den som kollar noga kan se en nyfiken assistent.

Vackert på ett stort fat.

Denna pasta funkar fint för alla åldrar, tar ca en halvtimme att tillaga och ser vacker ut och funkar således bra som bjudmat. Tummen upp!

Author

Write A Comment