Bloggen tog en liten paus då vi tog ett sista farväl av älskade svärfar/farfar. Den tuffaste dagen i mitt liv. Ett vackert farväl och ett avslut som trots allt ger oss så mycket insikter och viktiga tankar: ta vara på livet och hand om varandra. Gör det du älskar, idag.

Idag är det en ny dag. En bra dag att göra det vi gillar. Jag började dagen tidigt med 2 PT-kunder. Utomhus som vanligt. På helgerna kan vi vara på skolgården där både monkey bar och chinsstänger (och trappor, bänkar mm) ger utmärkta möjligheter till tuff träning. Först tränade jag en manlig granne som har köpt en cykel i Köpenhamn och ska cykla hem den snart. Mycket benfokus m.a.o. Andra kunden var Lisa som fokuserar på chins. Vi körde alla möjliga varianter av chinsträning och toppade med tuff benträning. Jag blev själv väldigt sugen på att köra samma pass och ska försöka göra det i påsk.

20140412-191731.jpg

20140412-191742.jpgLisa kör den tyngsta varianten av TRX-rodd och hoppar grodhopp i uppförsbacke.

Efter ett kort stopp hemma för att säga hej till familjen och hänga tvätt var det dags att möta upp Anna som tillsammans med mig och 4 andra är en nybliven Merrell-ambassadör. Vi hade vår första ambassadörsträff i Bergianska trädgården och gick en promenad längs vattnet (Brunnsviken) samtidigt som vi fick höra om våra respektive skor. Nya skor, som vi testade alltså. Jag gillar det skarpt att Merrell alltid även lägger upp sina pressträffar så att man får informationen under tiden man rör på sig. En gång har jag varit och sprungit i Pace Glove samtidigt som det liksom var barfotalöparskola och en annan gång light-vandrade jag med barnen och testade en trekkingsko. Mer promenad- och träningsmöten åt folk!

 

DSC_4025

DSC_4026DSC_4028DSC_4029Anna hade med sig sina snart 3-åriga tvillingar och de var helt nöjda under hela träffen. Imponerande. Min 1,5-åring hade rivit stället… Han var hemma med pappan och brorsan.

De övriga ambassadörerna håller på med extrema vandringar (6 månader i sträck alt vandra varenda helg och semester och driva en outdoorfirma) och jag ska berätta lite mer om dem så fort jag får länkar och mer info. Intressanta profiler, helt klart! Min nisch är ett aktivt liv med barn och självklart utomhusträning och löpning. Och jag har sedan 2 år tillbaka faktiskt använt Merrell Pace Glove även som styrketräningssko. Den är oslagbar när man får kontakt med underlaget fötterna får jobba på ett helt annat sätt än i mer dämpade skor. Svårt att gå tillbaka till andra skor.

DSC_4031

Vi åt lunch på Gamla Orangeriet*, pratade om ambassadörskapet och sedan var det lite som julafton. Vi fick alla ytterligare ett par skor som var noga utvalda för var och en. Paret jag testade under promenaden (och nu resten av dagen) var en All Out Rush, en lite mer uppbyggd sko pga att jag haft hälsporre nyligen. Jag uppskattar det att alla inte fick samma skor för vi har alla olika fötter och behov. Det andra paret var dessa grymt coola Bare Access Arc som jag inte har bestämt mig än om jag ska träna i inomhus eller använda dagligen som sneakers som låter foten jobba optimalt när jag vardagsmotionerar/tränar kunder. Det lutar åt det sistnämnda eftersom jag har gamla barfotaskor för inomhusbruk som fortfarande mår bra.

     DSC_4034 DSC_4035 DSC_4036  DSC_4060 DSC_4061

 

Eftermiddagen spenderades sedan på Polismuseet med barnen. Alvars favoritplats på jorden, tillsammans med skogen och ”Turkiet” som han tjatar om och menar solsemester generellt.

DSC_4051DSC_4041

Author

2 Comments

  1. hej, har du möjligtvis testat merrel skorna på båten? såg en tjej i skärgården i somras som körde någon av barfotavarianterna och verkar vara en bra lösning för båtliv. Men glömde naturligtvis att fråga… tror du att de funkar bra på blöt båt o blöta klippor i skärgården i sommar?
    Mvh Ida

    • missagda Reply

      Absolut! Barfotaskor är toppen på båten!

Write A Comment