Midsommaren 2018 kom och gick. Vi har haft fullt hus från fredagmorgon och 5 barn i poolen konstant. Solen har visat sig många gånger även om molnen också gjort det.

Vi har ätit gott hela tiden och midsommartårtan var så fantastiskt god att jag vill dela med mig av hur enkelt man kan göra en sån, en Oreo-tårta i lite cheesecake-style. Tipset kom från min vän som hittat receptet på en finsk matblogg. Obs på att du behöver göra tårtan dagen innan för rätt konsistens. Att bygga tårtan är inte svårt, men tag nog minst en timme och är lite småpilligt. Men så värt det!

Du behöver:

3 pkt Oreo-kakor

5 dl grädde

200g naturell färskost (alt vaniljsmak)

Jordgubbar att ha på tårtan

Florsocker att strö över

Så här gör du:

Skrapa bort fyllningen på kakorna utan att de går sönder. Vispa sedan grädde och blanda i all fyllning samt färskost. Smaka av och sockra lite vid behov om du använt naturell färskost.

Lägg kakhalvorna på ett tårtfat för att bygga tårtbotten. Spritsa sedan fyllning över hela (längs kanterna) och lägg på ett nytt lager. Upprepa tills du gjort 5 kaklager. Avsluta med fyllning överst.

Avsluta genom att dekorera med jordgubbar. Pudra över florsocker. Låt stå i kylen till nästa dag. Förvänta dig inte en bit över till senare när gästerna väl fått smaka på denna!

Author

Write A Comment