Många tänker att man måste ändra sina vanor väldigt mycket när man får barn, men egentligen är det bara att anpassa sig och fortsätta ungefär som tidigare. Är du en friluftsmänniska och gillar att vandra, åka skidor och cykla så gäller det bara att skaffa sig rätt utrustning och anpassa tempot och livsstilen kan fortsätta. Själv upplever jag att jag genom barnen har fått mycket mer äventyr i livet då även små naturupplevelser av barnen upplevs som något stort och spännande.

Thule är ett företag som säljer utrustning för den aktiva familjen. I detta inlägg fokuserar jag på deras barnvagnar. Thule utvecklar tuffa, säkra och snygga vagnar som möjliggör att du kan utöva dina favoritintressen tillsammans med barnen. Under alla årstider och vart du än vill kunna ta dig, oavsett om det gäller en promenera, jogga, cykla, vandra eller åka längdskidor. Thules produkter uppfyller eller överträffar internationella säkerhetsstandarder. Den rigorösa interna testningen säkerställer att produkterna klarar av även de tuffaste förhållandena, så att du och dina barn kan vara trygga.

Thule_Chariot_CX2__Cycle_Kit_Burgundy_10101324_00[1470x849]

I snart två år har vi haft Thules dubbelvagn Chariot CX2. Den har mest använts som cykelvagn (och tillochmed ersatt vår andra bil under några månader i höstas), men också sprungits med. Vagnen har verkligen förenklat vår vardag betydligt. Ett tag gick jag med barnen till förskolan med cykeln i ena handen och en stor dubbelvagn i andra. Jag var svettig, trött och irriterad när jag väl kom till jobbet. Där blev vår CX2 ett enormt lyft som verkligen lyfte min tillvaro på morgnarna. Vi har också gjort långa cykelturer med vagnen och kommit ut mer än vad vi hade gjort utan den.

 

DSC_5025 20141026-205752-75472373

 

När man springer med vagnen så sätter man dit ett större hjul, ett s.k. strolling set. Vagnen rullar mycket lätt och fungerar även bra i terräng där det finns rötter och stenar, där cityvagnarna inte går framåt helt enkelt. En värdefull detalj vid löpning är handbromsen, som gör det mycket enklare att springa/gå i utförsbacke. Med en skiftjobbande man blir det mycket ensamtid med barnen och med en löparvagn för 2 barn har min träning inte behövt styrka på foten speciellt ofta. Det är riktigt tuff träning att springa med 2 barn i en löparvagn.

 

IMG_8346

 

Vi har inte åkt skidor med vår CX2, men med ett skidset går det också bra. Jag har vänner som gärna åker skidor med ett barn i släptåg.

Thule har fler vagnmodeller för den aktiva familjen. Läs mer om Thule Chariot barnvagn hos Sofia. Hon har satt ihop en riktigt omfattande barnvagnsguide.

*I samarbete med Thule *

Author

1 Comment

  1. Jag ÄLSKAR vår thule cx1:a! Vi har haft den i drygt 2 år och både cyklat och sprungit. Tack vare den har vi klarat oss med bara en bil i familjen då vi har förmånen att kunna cykla till båda våra jobb, jag lämnar på förskolan på morgonen (både barn och vagn) och mannen hämtar på eftermiddagen. Lätt det bästa köp vi har gjort till vår numera tre år gamla kille. Otroligt smidig att cykla med, det blir ju så klart lite mer vikt att dra runt med, men när det känns extra motigt brukar jag försöka tänka på det som ett extra styrkepass (funkar så där…) 🙂 Vi kände ändå att vi ville ha en lättare vagn att bara springa med, så vi köpte en Thule glide förra året som också har varit jättebra! Får vi fler barn nån gång så är en cx2 ett absolut måste…

Write A Comment