Inte nog med att vi bor i Sverige (mörkt, regnigt och kallt en stor del av året), vi bor också i ett område utan gatubelysning och med skog överallt. Skulle jag begränsa mig med att bara springa och promenera när det är ljust så skulle det inte bli många rundor på vinterhalvåret. Och nej, det lockar inte alltid så värst mycket att ge sig ut, men som tur är så har jag mina knep: i perioder ser jag till att få ihop minst 10000-12000 steg och då har jag min klocka som motivator och påminnare runt handleden. Funkar rätt så bra och jag kommer verkligen att få separationsångest från min Samsung när den ska returneras inom kort (testklocka).

Mitt andra och faktiskt ännu bättre knep är att 1) hitta några podcasts som man gillar 2) ha som regel att bara lyssna på dem när man rör på sig. Så det spelar ingen roll om det är mörkt, blött eller kallt eller allt i kombination: att få lyssna på något som underhåller/inspirerar/uppmuntrar är skäl nog att ta mig ut. Just nu vill jag tipsa om Framgångspodden med Ida Warg samt ett annat avsnitt med Mårten Nylén om du är ute efter något bra kring hälsa. Ida pratar klokt om varför vi alla borde äta mer växtbaserad mat och Mårten är allmänt inspirerande (som alltid).

 

I sammanhanget passar det bra att jag tipsar om två riktiga favoriter kring hörlurar som fungerar bra vid träning. Som träningsbloggare testar man oftast rätt så många olika hörlurar och det är ett märke som har kommit att bli min och familjens favorit pga smidighet och bra ljud: Plantronics. Jag hade redan ett par Backbeat FIT tidigare som var helt suveräna (men som jag dessvärre lyckades rent mekaniskt med våld ta sönder under en resa när jag var oförsiktig med dem. Kommer inte att göra om det!) och nu har jag fått testa en uppdaterad version av dem igen. Dessa trådlösa lurar sitter perfekt även under de hårdaste intervallpassen och dessutom är de vattentäta (se bild nedan!) och har 8 timmars batteritid. Jag kan både ha pannband eller mössa på mig när jag springer och hörlurarna stör inte.

 

 

Backbeat FIT fungerar även bra på gymet, men helst använder jag där Backbeat FIT 500 (bilderna nedan) som även skärmar av en lite grann från omgivningens ljud. Trådlösa, svettåliga och med enastående ljud. Min man har nästan helt annekterat dessa från mig då han gärna har de på sig hemma då barnen blir lite väl högljudda. Apropå barn så har de också lånat just dessa hörlurar till både TV:n och till sin läsplatta. Kan således vara den enda produkten som hela familjen samsas om och gärna vill lägga vantarna på. Bra betyg från en sportande barnfamilj!

 

Jag rekommenderar dessa av eget initiativ och inlägget är inte sponsrat, men hörlurarna är pressprover.

Author

Write A Comment