Snälla, säg till mig att jag inte är helt ensam i min kamp. Min garderob blir aldrig som jag vill. Jag vill ha en minimalistisk garderob med bara kläder, skor och accessoarer som jag gillar, allting av bra kvalitet. Jag har testat kapselgarderob och aldrig riktigt lyckats, jag har kört rejäla rensningar med konmari-metoden, läst böcker i massor, kört köpstopp för att förstå vad jag egentligen ska ha i min garderob osv osv.

Minst 2 gånger per år kommer den stora rensarlusten över mig och då ryker många plagg och får ett nytt hem (oftast hos mina guddöttrar som numera är teenagers). Ofta kommer rensarlusten vid en nystart av något slag. Denna gång kom den med ljuset, vårsolen. Jag kom på mig själv igen och att jag visst inte kände mig helt nöjd och la för mycket tid på att välja kläder på morgnarna. I slutändan är detta en fråga om välmående för mig. Jag betraktar trots allt inte mig själv som som ett dugg utseendefokuserad (men visserligen modeintresserad), men jag mår bra av en minimalistisk kvalitetsgarderob och ett minimalistiskt hem. Även min plånbok och miljön mår bra av det. Plagg som har bra kvalitet och är klassiska är visserligen ofta dyra i inköp, men billiga i PPA (pris per användning). Och ibland hittar man dessutom billiga kvalitetsplagg, men det gäller att veta var och vad.

På bilden syns två av de böcker jag läser om och om igen (den tredje som ej syns på bilden heter The Curated Closet, ett tips!). Skjortan från Cubus i ekologisk bomull är ett exempel på ett billigt kvalitetsplagg. Har samma skjorta i ljusblått också och den är fortfarande super efter 10 tvättar! Annars gillar jag skjortor från The Shirt Factory. Dyrare men så bra! Skorna från Flattered, en julklapp från mannen, har en given plats i min basgarderob. Älskar dem (och honom!)!

Denna gång kom jag igång genom att jag gick och reklamerade ett par kostymbyxor och fick pengarna tillbaka. Det kändes så bra att ha rensat att jag plötsligt var igång ordentligt. Jag börjar nu trots allt veta vad jag gillar och det är bara älsklingsplagg som får bo hos mig. Inatt väntar nog lite mindre sömn, för jag tänkte bli färdig nu när jag ändå börjat. Älskar känslan efter en rejäl garderobsrensning. Fast jag har nog aldrig riktigt slutfört en rensning så ordentligt som jag velat. Nu kanske? Ge mig gärna pepp!

Author

2 Comments

  1. Du är inte ensam ? Ständigt pågående projekt det där. Gillar dina tips och blir både inspirerad och motiverad ??

Write A Comment