Här kommer ett träningspass som du med fördel kör utomhus (annars skippar du löpningen helt enkelt) och dessutom kan du välja att använda viktväst eller en lös vikt, eller också kör du bara med kroppsvikten. Din form och det hur mycket tid du har till ditt förfogande avgör hur många varv du kör. 3-5 är en rekommendation från mig. Några rörlighetsövningar passar bra som uppvärmning.

Jag körde detta pass idag med en PT-klient (bilderna är tagna med hennes tillstånd). Hon körde 4 varv + 2 extrasprurtar löpning och hade på sig en viktväst (en sådan jag fick från Abilica i veckan) (adlinks) med 7,5 kg på första varvet, 5 kg på andra varvet, 3 kg på tredje och ingen viktväst på det fjärde varvet. Har du ingen viktväst, men vill köra med samma dropp-tänk (dvs att det blir lite lättare för varje varv) så kan du krama om en vikt såsom kettlebell, viktskiva eller hantlar när du går utfallsgång. Ha vikten på raka armar ovanför huvudet om du vill ha en extrautmaning och koppla på coren ordentligt.

Cirkel för löpare, kör 3-5 varv

  1. Rodd med gummiband (för bättre hållning) 16 reps
  2. Burpee utan hopp 10 reps (självklart kan du göra vanliga burpees också. Här körde vi en sträckning av kroppen som i solhälsning och sedan ett kliv bak i planka) 10 reps
  3. Utfallsgång 16 steg
  4. Draken 16 reps (8 per sida) (här kan du också ha en vikt i händerna om du vill)
  5. Löprusch, gärna i en backe och minst 100 m


Min klient M tyckte det var en rejäl genomkörare för kroppen och hon lämnade platsen med ett stort leende. En cool, stark, grym föräldraledig 3-barnsmamma! 

Author

Write A Comment