>Jag tror vi alla har hört många olika ursäkter från småbarnsföräldrar när det gäller träning och varför man inte ”hinner” träna. Visst, det kommer dagar (t.ex när barnen är sjuka eller annars gnälliga) när man verkligen inte hinner träna. Och så är det ett faktum att man ibland måste planera om sin träning och lära sig att vara mer flexibel. Men att ”inte hinna röra på sig alls” -säger man det så vill man inte träna.

Jag har en förstående sambo som vet att hela familjen mår bättre om båda föräldrarna ser till att träna = ta hand om sig själva. Och genom ett bra samarbete så kan vi träna varje dag om vi vill prioritera det.
I förrgår t.ex. så satt jag i soffan och ammade och coachade A när han körde ett svettigt tabatapass på vardagsrumsgolvet. När han var klar med sitt så var jag också klar med amningen och kunde flytta mig till golvet och köra mitt eget styrkepass.
Igår så ammade jag först (för att vara säker på att Alvar håller sig nöjd och lugn ett tag) och stack sedan iväg till PP-träning. Direkt när jag kom hem bytte A om till löparstass och stack ut för ett löppass.

Man behöver faktiskt inte kompromissa så mycket då båda är med på noterna och prioriterar träningen och det välmående som det leder till! Nej tack till dåliga ursäkter!

Author

8 Comments

  1. >tror verkligen du har en poäng där! Samarbete är ju a och o i en relation och ännu viktigare blir det med barn. Vi kan ju konstatera att du gjort helt rätt i ditt val av man – precis så ska ett samarbete se ut!

  2. >tror verkligen du har en poäng där! Samarbete är ju a och o i en relation och ännu viktigare blir det med barn. Vi kan ju konstatera att du gjort helt rätt i ditt val av man – precis så ska ett samarbete se ut!

  3. >Och när bäbisen blivit lite större kan man ta med den på springturen (om man har en någotsånär springvänlig vagn)

  4. >Och när bäbisen blivit lite större kan man ta med den på springturen (om man har en någotsånär springvänlig vagn)

  5. >Rätt! Min sambo tränar inte alls men har mer än gärna en egen stund med vår 8 veckor gamla dotter när han kommer hem från jobbet medan jag sticker och tränar. Det finns ingenting som heter "kan inte". Vill man, så går det. Det handlar bara om att prioritera och planera. Inget svårt alls.

  6. >Rätt! Min sambo tränar inte alls men har mer än gärna en egen stund med vår 8 veckor gamla dotter när han kommer hem från jobbet medan jag sticker och tränar. Det finns ingenting som heter "kan inte". Vill man, så går det. Det handlar bara om att prioritera och planera. Inget svårt alls.

  7. >Håller med! Inställning är ju liksom allt. Vill man så kan man, helt klart. Som tur är är vi ju lika träningsgalna båda Johan och jag, så det är aldrig några problem. Jag har precis kommit igång ordentligt med träningen igen efter grav, hade ju mkt problem med mitt akut snitt, så det är skönt att vara igång igen! Jag förstår däremot inte föräldrar, som inte tränar – hur orkar dom?!? För att vara en bra mamma och orka, så måste jag träna! Kram på dig!

  8. >Håller med! Inställning är ju liksom allt. Vill man så kan man, helt klart. Som tur är är vi ju lika träningsgalna båda Johan och jag, så det är aldrig några problem. Jag har precis kommit igång ordentligt med träningen igen efter grav, hade ju mkt problem med mitt akut snitt, så det är skönt att vara igång igen! Jag förstår däremot inte föräldrar, som inte tränar – hur orkar dom?!? För att vara en bra mamma och orka, så måste jag träna! Kram på dig!

Write A Comment