Ja, du förstår säkert redan av rubriken att det nog är det, att det finns bra och sämre ridhandskar. Jag skulle kortfattat utifrån min egna erfarenhet kunna säga att du har bra ridhandskar när du inte tänker på alls att du har ett par handskar på dig. Så fort handskarna skaver, glider eller är stela och begränsar din känsla och således kontakten med hästen så börjar du tänka på att du har handskar på dig. Jag har dessvärre en hel del erfarenhet av just dåliga ridhandskar, dels för att jag varit tvungen att rida i tjocka vinterridhandskar när det varit -10 ute och vi ridit i skogen, dels för att jag av ren snålhet har köpt billiga ridhandskar med fuskskinnsdetaljer och fleece t.ex. Ett par ridhandskar från Biltema andvände jag exakt en gång och sedan var jag färdig med dem. Så dåliga var de och alltså väldigt dyra sett till pris per användning.

Häromveckan var jag på en pressdag där jag av en annan ryttare fick tips om Hestras ridhandskar och att de gör de bästa ridhandskarna. Hestra är jag mycket bekant med då barnen haft riktigt bra vintervantar från dem och så tränar jag själv också utomhus i ett par Hestra-handskar sedan ett par år. Har också köpt Hestra i present. Ett par riktigt bra handskar är den perfekta presenten till den som har allt för är vi inte lite snåla att själva lägga pengar på ett par riktigt bra handskar till sig själv? Jag är det iallafall och det är min man med! Hestra var med på pressdagen jag besökte (och hon som tipsade om handskarna jobbade alltså inte på Hestra). Dessvärre hade de inga ridhandskar på plats, men 2 dagar senare besökte jag butiken och fick prova ut ett par handskar som jag nu testat under sisådär 7 ridpass och jag säger bara wow!

Först och främst, när du provar ut ridhandskar, så ska du tänka på att skinn töjer sig lite. Handskarna ska sitta åt ordentligt och när du knyter på handen så ska det inte samlas en massa löst material (skinn i detta fall) i näven. Jag gick ner en halvstorlek mot min vanliga storlek. Eftersom det är varmt nu så valde jag ett par som andas bra pga nätovandel och de är så mjuka och sköna att jag inte vill ta av mig dem. Detta är alltså inget spronsrat inlägg (i så fall börjar jag alltid med att berätta det!) utan ett vanligt pressprov och åsikterna är mina egna och äkta från hjärtat (som alltid, alltid!). Jag ska också påpeka att jag inte testat likvärdiga ridhandskar från andra märken, men blev väldigt övertygad om att satsa på kvalitet alltid lönar sig när det gäller allt du använder mycket. Själv rider jag 3 gånger i veckan.

Author

1 Comment

  1. Jag har samma handskar och älskar dem. Visst är de sköna! Det enda minuset är väl den vita färgen som lätt blir smutsig när man håller på med hästar. försöker att använda vanliga arbetshandskar när jag gör annat i stallet och tar fram ridhandskarna först när jag sitter upp.

Write A Comment