Den 4 juli fyllde Generation Pep 1 år. Grattis till 1-åringen! Generation Pep (GEN-PEP) är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Målsättningen är att ena företag, organisationer och människor för att tillsammans underlätta för barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv. Initiativtagare är Kronprinsessparet (Grattis Kronprinsessan på 40-årsdagen idag!) och bakom initiativet står ledande svenska företag, stiftelser och ideella organisationer. Ett tydligt mål GEN-PEP har är att öka kunskapen hos allmänheten och bidra till hälsosammare levnadsvanor. Här hittar du tips & kunskap kring fysisk aktivitet, kost & matvanor samt erbjuder möjligheten att ställa frågor till experterna i Fråga GEN-PEP.

Med vårt koncept Frisk och Stark Familj är jag och Anna ute med samma budskap och som en bärande kraft har vi att alltid ha roligt när man rör på sig. Har barnen roligt (eller allra helst: har ni roligt tillsammans) när de rör på sig så kommer de att vilja göra det mer. Är hälsosam mat roligt och gott, så kommer barnen att vilja äta det igen.

Vi vuxna tänker ibland att det behövs så mycket för att få våra barn att trivas. Men oftast är det precis tvärtom! Barn vill bara vara med oss vuxna och det kanske räcker att du fixar en boll och två mål och hela semestern är räddad. Våra barn har t.ex deklarerat att vi varje kväll kl 20 ska spela familjefotboll. Det är bland det roligaste de vet och att jag ibland springer där barfota i klänning gör det inte mindre seriöst i deras ögon. Häromkvällen när lillebror somnat och storebror hoppade i studsmattan ihop med både mig och pappan så konstaterade han ”Nyp mig! Detta är så underbart att jag tror att jag drömmer!”. Att vi båda ”offrade” 10 minuter av vår kvällstid och studsade gav inte bara oss lite värdefull vardagsmotion utan även en överlycklig son. Kullerbyttor är annars en stående favorit som inte kräver någon utrustning alls.


En av de smidigaste grejerna vi har är dessa bärbara fotbollsmål, samma som Alvars lag använder på sina träningar när de delar på sig i mindre grupper. Bara att ta med sig på picknicken t.ex. Det finns en variant av popup-mål superbilligt på Stadium.

De stora fotbollsmålen vi har på tomten fick barnen från Stadium i veckan.

Author

Write A Comment