Inatt satt jag uppe halva natten och jobbade. Det händer väldigt, väldigt sällan och nu hade jag så lite tid kvar att sova när jag var färdig med det sista jag skulle göra att jag bestämde mig för att sova kvar i soffan. Det har nog aldrig hänt tidigare. Så idag har man kunnat se mig både en och två gånger med en Redbull i handen. Det händer heller inte speciellt ofta. Men man överlever ju alltid när det inte inträffar för ofta.

Jag hittar mitt lugn i skogen och yogan och faktiskt ofta i bastun. Häromdagen bastade jag tillochmed på lunchen och det var tamejfan inte alls så tokigt och kommer nog redan upprepas nästa vecka. Vilken lyx alltså att kunna göra det ibland bara sådär. På samma sätt är det också lyx att ha ett mobilt kontor med mobilt bredband och faktiskt kunna sätta sig i en trappa och jobba när man väntar på en vän som är sen. Just det hände idag och jag fick flera mail skickade på 20 minuter i det där kala trapphuset. Tacksam för flexibiliteten som underlättar för mig och många andra och faktiskt får oss att prestera bättre + att mina barn inte får så långa dagar på förskolan när jag jobbar en hel del hemma och slipper lägga 2 h per dag på resor. Ökad livskvalitet direkt.

I tisdags hörde jag hur min arbetsgivare nu ska börja satsa på bl.a. mindfulness och tystnad för att öka välbefinnandet hos medarbetare. Jag tänkte lite ”Vad var det jag sa?” då jag pratat med chefen om detta i 2 år nu och även kört mindfulnessövningar på teammöte, lett yoga på konferens och lite så. Jag är SÅ glad att även stora organisationer nu börjar jobba förebyggande med effektiva verktyg som i mångt och mycket är back to basics. Tystnad och skog liksom. Det är inte svårare än så.

Jag kör också min yoga (minst) en gång i veckan och försöker ha den helig. Onsdagar är jag alltid bokad, så även igår- trots mycket att göra. Tack vare min timme på mattan har jag trots trötthet känt mig på strålande bra humör idag. Testa själv om du inte tror mig!

 

Author

Write A Comment