Ni vet nog vid det här laget att jag är en bastuälskare av stora mått. Men det finns en nackdel med bastun och det är att det är svårt att läsa samtidigt när man bastar (mörkt och fuktigt) och det är heller inte optimalt att ta med in ett glas champagne. Så när jag inte ska basta med familjen utan väljer att ha lite egentid i hemmaspamiljö så brukar jag tappa upp ett varmt bad och släpa dit en pall bredvid badkaret där jag kan ställa både ett champagneglas och en tidning. Med meditationsmusik i bakgrunden är detta bland det skönaste man kan unna sig när man är lite kall till exempel efter en löptur på vintern. Jag gillar vårt tassbadkar från Gustavsberg som husets förra ägare satt dit. Även barnen trivs fortfarande bra med att bada badkar ihop även om de är redan 5 resopektive 7. Detta klassiska badkar säljs fortfarande hos Buildor.se och det är en av Gustavsbergs mest älskade klassiker.

Sedan vi flyttade till vårt hus 2015 har vi varje år haft något/några renoveringsprojekt såsom bygga bastu, göra om köket, bygga altaner (3 st har vi hunnit med nu och jag tror det räcker bra) osv. 2018 ska vi göra om lite i vårt badrum. Det finns endast vissa detaljer som vi inte trivs med, så det blir ett litet ansiktslyft snarare än att riva ut det hela. Vi ska bland annat byta ut ett skåp och hitta någon juste vägghylla. Just nu sitter jag sena kvällar och surfar på all möjlig badrumsinspo jag kan hitta, bl.a. denna på Pinterest. Vad gjorde man förresten tidigare när man skulle renovera och Pinterest inte fanns? Svårt att föreställa sig faktiskt.

Eftersom detta ju trots allt är mest är en träningsblogg så vill jag avsluta med att bjuda på 2 olika typers snabba träningspass som jag själv tycker är perfekta om man både vill hinna med att ta ut sig och köra lite hemmaspa och kanske bara har en timme på sig (the story of my life, alltid denna tidsbrist i vardagen).

Löpintervaller ca 30 min.

Uppjogg 10 min

2 x 2 min intervaller med 1 min lugn gåvila emellan, trappa upp tempot successivt under dessa för att få igång kroppen.

Vila 2 min

4 x 1 min intervaller med 30 sekunders vila emellan. Spring lika snabbt som du sprang mot slutet av föregående 2 min-intervallerna.

Vila 2 min

6 x 30 sek intervaller med 15 sek vila emellan

Jogga/gå hem, minst 5 min.

 

AMRAP kroppsviktspass med puls och styrka

Ställ klockan på 15-20 minuter beroende på hur mycket tid du har eller hur du känner dig just då. AMRAP betyder As Many Rounds as Possible. Du ska alltså på denna tid, helst utan vila, hinna göra så många varv av nedan övningar som möjligt.

  1. Knäböj/ air squat 16 st (här får du givetvis greppa en vikt om du vill göra det lite tuffare, men tanken är att det ska gå lika bra att inte använda vikter under detta pass)
  2. Armhävningar 8 st
  3. Diagonala rygglyft (lyft upp rakt ben och rak arm liggandes på mage) 16 st
  4. Dips mot stol/soffa/säng 8 st (som övningen i nedan bild, men bollen under hälarna är en svårare variant)
  5. Planka med benflytt åt sidan (toucha tån ca 40 cm utanför kroppen och kom tillbaka till mitten) 16 st

 

 

 

Author

Write A Comment