Naturen har en enorm läkande kraft och ger energi, inspiration och glädje. Jag insåg när vi i veckan sålde vår båt och jag tittade igenom en massa gamla bilder hur just naturupplevelserna har blivit våra starkaste, vackraste minnen. Nätterna i båten med fina solnedgångar och kvällsdopp, lära sig att tolka och hantera vinden, lära sig respekt för havet. (Och mitt i separationsångesten från båten som är jobbig är jag glad över att minnena finns kvar!) Jag började också tänka på hur det viktigaste arv jag vill ge mina barn inte kommer att bestå av förmögenhet utan kärleken till naturen och äventyren. Jag tror att alla människor kan må bättre i naturen och är väldigt tacksam över att själv ha fått en uppväxt med båtar, tältnätter, dagliga kvällsdopp och hästar.

Jag tänker på det varje dag hur lycklig jag är över att bo i skärgården. Här finns verkligen äventyret runt hörnet. På 2 minuter är vi i stallet och kan rida i skogen eller också kan jag vandra till ett naturreservat (Björnö) 8 km bort om jag vill. Björnö är platsen där vi haft många familjeäventyr. Det är bara att packa fikaryggsäcken en vanlig torsdagkväll, klä sig rätt och dra iväg. Barnen hittar alltid på saker där och hem kommer en harmonisk familj.

I Sverige är vi lyckligt lottade med dessa grön- och naturområden nära var vi än befinner oss. Vi måste inte åka till fjällen eller skärgården varje gång för att uppleva naturens magi, det räcker med vanlig skog!

Bilderna är från Björnö Naturreservat i torsdags.

Author

Write A Comment