Detta här ovan är en sak som jag brottas med och som jag tänker behöver få mer fokus 2018. Det känns viktigt.

En annan grej som jag också brottats med ett tag redan är att rensa ut saker. En evighetssyssla. Barnen växer ur sina grejer snabbare än jag hinner resa och lådorna med sladdar, laddare, trasiga reflexer, udda vantar och hörlurar har gett mig huvudvärk så länge jag kan minnas. De fylls liksom på i smyg.

Men om vi fokuserar på familjevänlig vegetarisk mat. (Har du tips så shoot!) Själv älskar jag kryddiga linsgrytor, men det vägrar barnen (och deras pappa) att äta. Ena sonen gillar ärtsoppa. Perfekt att ha som ett färdigmatsalternativ! Och den andra gillar linsbiffar som dessa jag tänkte dela med mig av ett ungefärligt recept på.

Du behöver:

 • 2-3 dl linser (röda upplevs ofta mer aptitliga till utseendet, men även gröna funkar fint)
 • En stor lök eller 2 små
 • Ett par morötter
 • Oliver med kryddig smak (kan uteslutas)
 • Blandade bönor (en konservburk el tetra)
 • Kryddor tex örtsalt, svartpeppar och buljong
 • 4 ägg
 • Smör eller kokosolja till stekning

Gör så här:

 • Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Låt tärnad morot (små tärningar) koka ihop med linserna. Ha i buljongen här om du använder det.
 • Stek hackad lök i smör
 • Hacka oliverna och krossa bönorna
 • Blanda ihop allt inkl äggen och krydda ordentligt
 • Stek små biffar av smeten i en stekpanna. Obs. ju mindre desto bättre håller de ihop.

Author

1 Comment

Write A Comment