Är inte det ljuvligt med lite värme igen, så säg! Vi bor i villa med stor tomt och plötsligt har man mycket mer utrymme när trädgårdsmöblerna åker fram och grillen går varm. Vår stora altan blir som ett andra vardagsrum, barnen badar och på gräsmattan liras det fotboll och badminton. Och så flyttar jag delvis ut min träning till trädgården, med kettlebells, gummiband, boxningssäck och TRX. Barnen hänger ofta på träningen, åtminstone en stund. Bästa tiden på året!

 

Ett tydligt vårtecken är när alla mina små burkar och lådor med odlingar åker ut och får stanna över natten pga frosten äntligen är borta. Jag brukar så frön av alla dess sorter, både blommor och örter. Blommor köper jag i princip i blindo, bara öser på med fröpåsar och det brukar bli bra ändå. När det gäller örter så är det basilika, persilja, dill, sallat och gräslök. Bland det bästa av utbuden av frön och tillhörande prylar samt jord tycker jag har Ica Maxi, men även Lidl är ett hett tips (ett tips från min mamma från början), så jag brukar åka dit någon gång i april och efter det köpa resten på Ica Maxi (eller Plantagen alt. Blomsterlandet).

I trädgården är det oömma kläder som gäller, helst funktionella arbetskläder såsom arbetsbyxor med paddings på knäna, gummistövlar och handskar för ändamålet. Just vadderade knän är en riktigt avgörande grej faktiskt. Så. Mycket. Skönare! engelbert strauss har bra utbud av den här typens kläder och det bästa i mitt fall är att kläderna fungerar lika bra i stallet. Dessutom finns en massa funktionellt och fint till barnen, kläder som fungerar lika bra i trädgården, stallet och skolan.

De som byggde huset och bodde här innan oss har planerat de permanenta odlingarna så att det alltid är något som blommar i trädgården, från tidig april till sen höst. Dessutom har vi ett hav av vitsippor på våren som ingen ju har planterat med flit någon gång, men som ju är så otroligt fint. I några år har jag nu haft en magnolia-buske som mått sådär, men efter en flytt till en soligare plats förra året så ser det just nu lovande ut.  Jag har inte speciellt gröna fingrar, men vår trädgård klarar sig tydligen ändå. Och ogräs och sånt- det bara blundar jag för så är det problemet löst. Mannen brukar ställa upp och klippa gräset- jag har väl gjort det 3 gånger nu under våra 5 år i huset.

Årets första blommor som tittar ut i april ser man här ovan och den sista höstblomman som man ibland fortfarande får njuta av när det redan är snö.

Author

Write A Comment