Hälsningar från Österrike! Jag är här för att testa och utvärdera en massa familjeaktiviteter för att sedan kunna berätta för just ER hur en aktiv semester med familjen i området Zillertal kan se ut. Vi har köpt resan själva och övriga familjen har semester kan man säga, men jag jobbar och kommer att skriva en serie med inlägg om saker vi gjort. Just aktiviteterna görs alltså i samarbete med Zillertal.at.

Som många av er säkert har sett så har jag redan instagrammat massor medan vi gjort aktiviteterna och alla frågor jag fått på DM kommer jag att besvara samlat i dessa blogginlägg. Och vi börjar med en presentation av hotellet Alpina Zillertal, ett hotell för familjen som inte vill sitta still och som värdesätter kvalitet. Kvalitet genomsyrar detta hotell i såväl inredning (inklusive sängarna, wow!), materialval och mat (mycket eko).

Alpina Zillertal finns allt man kan tänka sig för barn upp till ca 10 år. Jag personligen älskar också faktumet att du har utsikten över bergen var du är är. Vårt rum har tex utsikt från både sovrummen och vardagsrummet (här kan du se hotellets egna bilder av rummet, mina egna bilder gör inte rummet rättvisa.)

För barnen finns det en enorm lekplats utanför hotellet med minilinbana, hoppborg, klätterställningar, fotbolls- och basketplan en massa djur samt det allra bästa enligt mina barn: man kan hyra e-trail-moppar (tänk en cross som går på el) och köra på en bana vid hotellet. Succé!!

På vintern har du gångavstånd till skidbacken och så här års inbjuder omgivningarna till promenader och hajker.

Inne på hotellet finns ännu en fotbollsplan (en hall) där det också finns innebandyklubbor och så finns det klättervägg i anslutning till denna hall. Det finns Play stations och en rolig stor elektronisk memory på väggen och självklart en stor barnklubb, som vi dock inte behövt utnyttja då våra barn, 7 resp 9 år, nu är ”stora” och självständiga. Det finns också en stor badavdelning inne och ute för barnen, med rutschkanor såklart.

Vi vuxna kan ta det lugnt i penthouse-spat med pool, gym och bastuer. Med utsikt, såklart! What not to love, liksom…

Maten är vällagad och middagarna a la carte- aktiga med riktigt vackra portioner och förutom frukost, lunch och middag så finns det även en eftermiddagsbuffé med både fika och riktig mat. Vi äter visserligen lunchen i bergen varje dag, men hungrig hinner man inte bli om man bor på detta hotell!

Jag kan varmt rekommendera både Zillertal och detta hotell för en familj som vill röra på sig och uppleva. Vi har hittat på massor av roliga aktiviteter i området som jag under kommande vecka kommer att återkomma till.

Author

Write A Comment