Det finns så mycket jag skulle kunna skriva om vår väldigt lyckade semester i Italien, men jag börjar med att berätta om konceptet agriturismo, den boendeform vi valde i Cinque Terre (därutöver bodde vi 2 nätter på hotell i mysiga Florens. Ännu härligare stad än Rom och Milano om du frågar mig!). När du väljer agriturismo så bor du på en gård som håller på med lantbruk av något slag och serverar delvis produkter från egen gård till frukost till exempel. Vi bodde på en olivgård som också odlade grönsaker, vindruvor och frukt och blev således serverade god olivolja och lokalproducerat vin på middagen.

Familjen som drev stället hade själv gjort marmelader av egen frukt och bakat kakor och tårtor till frukost (The Italien style, mycket sötsaker på frukosten!), lagat en pesto to die for osv osv. De hängde med oss och visade en gästvänlighet jag aldrig upplevt tidigare. Familjens ägor var stora och där hängde vi helt isolerade av andra turister (2 andra par bodde där samtidigt med oss eftersom de har 4 rum och vi var 2 par) och hade dessutom vy över alla 5 byarna i Cinque Terre. Jag reser en del, men denna upplevelse åkte direkt upp till toppen av alla boenden och upplevelser någonsin. Magiskt är det enda ordet jag får fram. Magiskt, harmoniskt och overkligt. Vi kommer tillbaka!

Author

2 Comments

  1. Wow! Vilken resa! Låter helt magiskt. Blir helt glad av att bara läsa om hur härligt ni haft det ?

    • Hej Cindy! Det var inget annat än magiskt! På detta ställe tar de även gärna emot barn. Hör av dig om du vill ha kontaktuppgifter någon gång i framtiden 🙂 Trevlig sommar!

Write A Comment