På besök hos oss är numera även min mamma och yngsta bror (utöver min pappa som kom i måndags). Det finns alltså barnvakter och all slags hjälp.

När jag hade slagit igen laptopen strax före fem på eftermiddagen så fanns det bara en sak att göra för att hitta utrymme och markera att helgen äntligen var kommen: packa lilla ryggsäcken, plocka fram hinken för lingon och dra till skogen. Bara jag och min lilla stora Alvar, snart 5 år. Min kloka naturälskarpojke. Vi snackar bästa tänkbara fredagsmys här. I skogen distraheras vi inte av något utan diskussionerna blir så där härligt djupa. Och så blir det en massa rörelse för framför allt Alvar som utforskar varje liten stubbe/kulle/sten. Biten fredagsfys före fredagsmys, den hade jag fixat på lunchen (marklyft, chins, rodd och boxhopp, vilket drömpass!).

Det finns mycket lingon i skogen just nu. 2 burkar rårörda lingon blev dagens saldo. Med Alvar med mig till skogen blir det mest umgås och lite bärplockning i förbifarten. För några veckor sedan hittade jag äntligen skaljackan (tejpad och helt vattentät var mitt krav) som är funktionell men funkar när jag åker till jobbet. Alla mina funktionskläder är ju så äventyrsmässiga och mest prisvärt blir det om man kan använda en sådan jacka i olika sammanhang. Denna jacka är lång och passar ok till kostymbyxor och sånt då den är helt neutral. Från Stadium. En mer avskalad och genomtänkt garberob i sikte.

Alvars äventyrskläder från Isbjörn of Sweden. Ett roligt sammanträffande, apropå min jacka, är att du snart kan handla Isbjörn på Stadium. 

Vi hade båda på oss vattenavvisande skor från Merrell. Mina gamla trotjänare och Alvars nya för hösten, Chameleon Waterproof Sneaker. Idag cyklade vi till skogen, men han springer även gärna i dessa. Och faktiskt så har min man också ett par Chameleon som han använder på jobbet. Riktigt slitstarka skor.

Author

2 Comments

 1. Anna H.A. Reply

  Hej!
  En sådan jacka har jag också velat ha. Andas den bra?
  Blir väldigt inspirerad av allt du gör med barnen utomhus. Det är klart fredgasmys blir härligast i skogen ju 🙂
  Roligt med rexflex-bana för barn också som du visat i ett annan bloggpost.
  /Anna

  • Milla Reply

   Hej Anna!
   Jag har inte gått några längre sträckor i jackan än så att jag blivit speciellt varm, men på de kortare promenader jag använt den så har den känts klockren på alla sätt. Den har dock inte mycket reflexer, så man får gärna addera en sådan.

Write A Comment