*Tävlingen presenteras i samarbete med Abilica.*

Med mörkt och blött ute är hemmaträning ibland ett bekvämt alternativ. Det fina är att även ett kort träningspass gör skillnad! Får du in en kvarts hemmaträning ett par gånger i veckan så blir du både starkare och piggare. Är du en löpare så bli din kropp glad (och löptekniken bättre) av lite styrka. Satsa då på ben och mage/rygg.

Denna advent bjuder jag på ett kort träningspass samtidigt som du kan tävla om redskapskit från Abilica. Vikt är valfritt och har du inget miniband så knyt ihop ett längre gummiband så att du får en mindre ögla. Passet är upplagt enligt AMRAP-principer = As Many Rounds As Possible. Ställ klockan på 20, 15 eller 10 minuter och kör så många varv du hinner. Vila bara om du måste. Passet är i första hand utformat så att du använder dig av en träningsmatta, ett miniband och en viktväst.

12 x Knäböj (utan vikt, med viktväst på eller med hantlar i händerna)

  1. 20 x monsterswalk (Ha gummibandet runt vristerna, spänt hela tiden och gå små steg åt sidan. 10 åt ena hållet och sedan tillbaka. Det ska kännas i rumpan)
  2. 12 x Planka med steg åt sidan. (Stå i planka och gör små fotflytt åt sidorna, varannan fot)
  3. 12 x Knä utåt i höftlyft. (Sätt minibandet precis ovanför knäna. Gör ett höftlyft med axlarna och fotsulorna i backen, magen uppåt och i översta läget ”öppna och stäng” knäna)
  4. 8-10 x Armhävning mot bänk/soffa/sängkant (Tänk på att ha stark mage hela tiden)

Det är helt okej att sänka antalet repetitioner mot slutet om du börjar bli riktigt trött. Framförallt armhävningar blir man lätt trött i musklerna av, så gör helt enkelt så många du orkar göra med bra teknik.

Bonus: Här hittar du övningar med viktväst.

Tävling:

Obs! Tävlingen är avslutad! Grattis till vinnarna Charlott S och Klara E H. Ni har fått mail!

Nu har 2 vinnare chansen att vinna de redskap som behövs för ovan träningspass dvs träningsmatta, viktväst (3 kg, den kan du också springa med!) och ett miniband. Obs! Färgerna och modellerna kan variera lite från det som syns på bilden. Svara på frågan: Vad är din favoritsemesterträning? Motivera också varför just du ska vinna kitet. Skicka ditt svar tillsammans med din adress till coachmilla.blogg (at) gmail.com senast 21/12 kl 23:59 och du är med och tävlar om en av de 2 vinsterna som finns i potten. Lycka till!

Author

Write A Comment