Som jag sagt under januariserien, så gör jag varje ”satsning” eller beslut även själv. Jag kanske tillochmed mest ventilerat mina egna tankar under denna månad mer än tipsat om något som jag tycker är bra. Kampen mot stress med allt vad det innebär är jag långt ifrån ensam om. Och när jag skriver om mitt eget, så blir det från hjärtat.

Dagens inlägg är dock mindre djupt. En sak jag försöker satsa mer på är att äta vegetarisk mat. Jag har alltid gillat vegetariskt- det är inte själva problemet- men att laga goda vegetariska rätter har jag alltid varit dålig på. Jag tror jag köpte linser första gången i mitt liv förra året. Jag har börjat klippa ur recept som verkar spännande från tidningar och tapetserat en vägg med några av dem. Det var just ett sådant recept som inspirerade mig till att göra en morotssoppa (fast egen variant) ikväll och den blev så god att jag gärna vill tipsa om den.

Jag höftade mänderna, men du behöver:

Några morötter

Några potatisar (mindre mängd än morot)

3 små eller 2 större lökar.

2-3 vitöksklyftor

ca 1 liter vätska. Jag blandade mjölk och vatten med buljong.

Grädde om du vill.

Skala och slanta morötterna, skär potatisen, löken och vitlöken i små bitar och fräs i smör eller kokosolja på en stekpanna. Koka upp vätskan och häll i innehållet i stekpannan. Krydda med salt och peppar och eventuellt lite curry eller chili och låt koka på låg värme i minst 20-30 min. Häll i grädde (jag tog någon deciliter). Mixa med stavmixer.

IMG_1873

IMG_1879

Author

4 Comments

  1. Jag har samma målsättning… mer vegetariskt! En dag i veckan blir det från och med nu vegetarisk mat, måste ju börja någonstans! Provade de här risbiffarna och det gick hem i min familj 🙂 Mycket gott!!!
    http://vardag.nu/recept-risbiffar/

  2. Släng i just lite röda linser så får du upp protein och järn-nivåerna också 🙂

Write A Comment