Personligen ligger jag inte i riskzonen för överträning eller avsaknad av vilodagar i min nuvarande livssituation. Vilodagarna är ofta lika många som träningsdagarna. Men det är faktiskt väldigt vanligt att inte våga vila. Ibland kanske man dock inte behöver vila utan helt enkelt anpassa träningen.

Jag har en monstervecka med bl.a. 2 dagar på annan ort inklusive en middag som jag håller i. Samtidigt jobbar mannen nätter och barnen måste därför lämnas (för oss) okristligt tidigt på förskolan. Jag levererar en sista grej i mitt gamla jobb, vilket känns viktigt och pirrigt och lite vemodigt på en och samma gång. Mycket ansvar och mycket tid. Alltså väldigt lite träningstid eller tid till något annat överhuvudtaget. Jag hade tänkt att köra tung benträning hemma ikväll, men stressen i bröstet uppmanade mig till något avstressande istället. En lugn, inte alls svettig halvtimme med yoga blev precis den nedvarvning till sömnen som jag behövde just nu. Tidigare hade jag blivit besviken. Inte ens svettig blev jag ju. Idag känner jag mest tacksamhet över att jag faktiskt kan lyssna inåt, som det så vackert heter.

Vi är många som egentligen behöver avstressande aktiviteter istället för hård träning. Åtminstone som variation till den vanliga träningen. Våga vara mesig- det räcker att man är tuff ibland.

Som tips till ett perfekt yogapass som man kan köra sent på kvällen då den verkligen förbereder en för sängen är Yogobes gratis ”Semesterpass 1”. Lägg gärna den till favoriter på din dator!

20150127-220422-79462844.jpg

Author

Write A Comment