Januari närmar sig sitt slut och dagens tema är hållning.

En bra hållning är världens enklaste skönhetsknep och förebygger dessutom rygg- och axelproblem och smärta. Här kommer några tips på vad du kan tänka på och hur du kan träna hållningen.

– Var medveten om din hållning. Försök att tänka på den ofta- då sträcker du på dig automatiskt.

– Träna bålstyrka för att orka hålla upp kroppen hela dagen lång.

– Rulla bak axlarna och träna övningar där du drar ihop skuldrorna (tex olika roddvarianter).

– Många av oss är framåtroterade i axlarna och därför är det viktigt att stretcha bröstmusklerna och se till att framsidan inte är starkare än baksidan. T.ex armhävningar kan göra dina bröstmuskler kortare och framåtrotera dig. Förutom stretch så är det viktigt att träna roddövningar som motvikt. Se även till att inte ha för tighta höftböjare- de drar dig till sittande position dvs böjer höften precis som muskelns namn antyder.

– Yoga och träning som fokuserar på förlängning är bra för hållningen.

– Använd s.k. hållningsväst. Se bild nedan.

 

hållningsväst1

Min man har problem med hållningen och därför har han nu använt en hållningsväst från Vulkanskydd under en tid. Den drar oss mer upprätt i överkroppen och tvingar oss att tänka på hållningen. Det går även bra att träna med denna väst på.

 

Inlägget är skrivet i samarbete med Vulkanskydd.

Author

1 Comment

  1. Ann-Louise Reply

    Precis vad jag fick reda på hos sjukgymnasten igår, när vi skulle ”utreda” min onda axel… Hållning, hållning, hållning. Tack för att du påminde mig igen 🙂

Write A Comment