* Under januarimånad kommer jag att varje dag bjuda på tankar, övningar, tips och små utmaningar här på bloggen. Fokuset är hälsa, men då hälsa för mig är så mycket mer än träning och kost så kommer det att bli mycket kring personlig utveckling också. Månaden präglas av kärleksfulla tankar och innebär inga krav. Jag comittar mig själv till allt jag skriver till 100% och kommer alltså själv också att genomföra varje steg. Kropp och själ hänger ihop- något som också blir väldigt tydligt i ”Healing PT” som ni kommer att höra mer av under våren. Under dessa 31 dagar kommer jag att jobba ihop med någon/några sponsorer så att ni läsare även kan få ut något mer än det jag skriver i text.

I ett tidigare januariinlägg skrev jag om varför det är viktigt att träna rumpan. Läs inlägget här.

Idag tipsar jag om några övningar och hur man kan tänka för att verkligen träna rumpan effektivt.

– Du kan knacka lite lätt på skinkorna för att göra det tydligt att de ska jobba. Ibland räcker det med en liten signal för att få muskeln att ”fatta”. Jag gör detta även när jag springer och försöker verkligen att aktivt tänka på att rumpan ska jobba.

– Höftlyft (bild nedan) och kettlebellsving är båda bra rumpövningar. Låt inte baksida lår ta över och överdriv med att trycka fram höften m.h.a. skinkorna.

20150118-152638-55598022.jpg

 

– Genom att höja upp hälarna på ett eller annat sätt (lyftarskor eller en rullad träningsmatta t.ex. som på nedan bild ) kommer du mer åt rumpan.  Ju djupare du kommer i en knäböj, desto mer måste du trycka ifrån med rumpan för att ta dig upp. När du gör utfall så kan du tänka på att ha vikten mer på hälen i den främre foten- då måste du också jobba mer med rumpan för att ta dig upp.

20150118-152637-55597648.jpg

 

– För att komma åt sidan av rumpan (M. Gluteus Medius) måste du jobba med att dra isär benen. En av mina favoriter är nedan övning där man står med ett spänt gummiband runt vristerna, går ner i en knäböj och sparkar ut ena benen samtidigt när man kommer upp. Byt ben vid varje knäböj.

20150118-152638-55598400.jpg

20150118-152638-55598830.jpg

20150118-152639-55599118.jpg

Tights: SOC (jag har även en tillhörande jacka och mössa), skor Merrell.

Author

1 Comment

  1. Tack för härlig träningsinspiration och bra övningar att kunna göra hemma de dagar man inte kan ta sig till gymmet!

Write A Comment